Koningin Lente is altijd blij als we weer gaan optreden. Opvallend is dat de lentezon altijd schijnt de 1e dag na een lange winterstop en wij onze instrumenten uit de stof hebben gehaald. Ook Ton Rothengatter, de hof-fotograaf van Kasteel Hernen had de lente volop in de bol, ehhh … in zijn lens bedoelen wij. Ton heeft ons prachtig op de kiek gezet. Bekijk meer op onze fotogalerij.

We hebben weer prachtige optredens in het verschiet. Dit jaar weer veel optredens in een aantal prachtige Nederlandse kastelen. Als u in een vrij weekend zin hebt in wat cultureels, kijk eens voor de aardigheid op onze agenda en ontdek ons mooie Nederlandse erfgoed op muzikale wijze! Want in 2017 zijn we regelmatig te gast bij de kastelen in Gelderland en Zuid Holland!

Verder is 2017 een bijzonder druk maar ook mooi jaar.
Ten eerste gaat Alieke trouwen in het najaar. Hoe zou ze eruit zien die dag? Vast prachtig in een roomwitte Sissi jurk of zou ze toch haar tuinbroek uit de kast halen naast een elegant geklede echtgenoot? Je weet het immers maar nooit met Alieke …

Wat Alieke en Hildegard gemeen hebben is de keus van hun echtgenoten. Beiden hyper sensitief als het gaat om geluid. Daar waar de echtgenoot van Hildegard verzucht: had ik 22 jaar geleden maar geweten dat ze harp zou gaan spelen vraagt de aanstaande echtgenoot van Alieke zich af: zou ik ooit een liefhebber van draailier muziek worden? Maar verschil in liefhebberij maakt een huwelijk groots. Dat is een ding wat zeker is. Hildegard is naast de muziek ook nog afstuderende voor haar specialisatie als wijkverpleegkundige en druk doende om een verbeterplan te maken hoe thuiszorg medewerkers het beste om kunnen gaan met problematisch gedrag bij dementie. Wellicht komt die kennis haar te pas om aankomende zomer om te gaan met een zenuwachtige bruid.

Naast de voorbereidingen van het huwelijk treden de dames toch weer veel op. Naast terugkerende evenementen komen er steeds mooie evenementen bij. Wat bijzonder is om te benoemen is dat we dit jaar ook te zien en te beluisteren zijn tussen de schapen in het mooie museumdorpje in Orvelte. Op 2 juli wordt daar het jaarlijkse wolfestival georganiseerd. Ook doen we mee met een openluchtspel in Baak en zijn we te gast in Coevorden tijdens het jaarlijkse Fantasy Meeting & Fair. We hebben er weer erg veel zin in.