Het is even stil geweest bij de Tarantella dames. Niet zo verwonderlijk. In oktober was het groot feest.
Alieke is getrouwd en nu gezegend met een achternaam waar koningin Maxima jaloers op zou zijn.
Wat zag ze er prachtig uit in haar roomwitte jurk. Het was met recht een dag om nooit meer te vergeten. Ondanks de zenuwen die iedere bruid heeft of de dag wel goed zal verlopen waren Alieke en haar kersverse echtgenoot gezegend van een prachtig herfstzonnetje.

Hildegard heeft een druk jaar achter de rug. Naast de muziekgroep heeft ze haar vervolgopleiding voor Verpleegkundige Maatschappelijke Gezondheidszorg bijna afgerond en ook met mooie cijfers. De presentatie van Hildegard, die geïnspireerd was op de strijkpsalter van Alieke, zullen de docenten van hogeschool Avans+ in Breda nog lang heugen! Het komt niet vaak voor dat presentaties voor zorgopleidingen wordt ingeleid met zo’n uniek instrument. Zie onderstaande video!

We gaan als muziekgroep weer met frisse energie toewerken naar de kerst.
Er staan weer mooie optredens gepland. Op 9 december treden we weer op bij de prachtig versierde kerstboom in Kasteel Cannenburch gedurende de jaarlijkse kerstmarkt in Vaassen.

Hildegard en Alieke zijn nu wekelijks druk doende het kerstrepertoire te oefenen. ‘Stille nacht’ is resoluut van het repertoire geschrapt. Deze hebben plaats gemaakt voor relatief bekende, maar ook een aantal oude, onbekende kerstdeuntjes. Alieke zal (mits ze niet zoals voorgaande jaren verkouden wordt) haar zangstem weer laten horen in een aantal winterliederen! Een mooi afwisselend programma, waarin ons arsenaal aan instrumenten te horen zal zijn.
De volgende dag, zondag 10 december, wordt de jaarlijkse kerstmarkt gehouden bij onze vrienden van ridderwinkel Dragonheart. Voor het derde jaar op de rij laten wij onze klanken weer horen over het Twentse landschap in Enschede. Voor culinaire liefhebbers organiseert Het Historisch Banket op 16 december een prachtig middeleeuws kerstdiner in kasteel Hernen. Wees erbij want u kunt nog kaarten bestellen. Uiteraard zijn wij van de partij. En hopelijk ook in onze nieuwe kostuums want de ijdele dames willen elke keer wat nieuws. Afgelopen jaren hebben we het best koud gehad. Alieke is in september op stoffenjacht geweest en heeft een aantal prachtige wollen stofjes op de kop kunnen tikken. Dus de kerstdeuntjes worden in het ritme van de naaimachine bezongen en beoefend. Dat is een ding wat zeker is. November zal omvliegen, maar wij kijken uit naar al het leuks dat ons te wachten staat!